WIE IS LOES VAN DUIJVENBODE

VAKVROUW

Breng mensen in beweging en boek resultaat, dat is mijn doel. Het liefst duik ik helemaal onder in een organisatie of project. Ik ben breed inzetbaar op zowel strategisch, tactisch en operationeel (hands-on) activiteiten. Als gedreven en pragmatische vakvrouw heb ik ruime kennis en ervaring opgedaan in zowel profit als non-profit organisaties. Daarnaast ben ik een manager die innovatie stimuleert en medewerkers kansen biedt om hun talent te ontwikkelen.

SAMENWERKEN MET ANDEREN

Nieuwe omgevingen en situaties maak ik me snel eigen. In de loop der jaren heb ik veel levenservaring en mensenkennis opgebouwd. Daardoor kan ik goed omgaan en samenwerken met anderen, op alle niveaus binnen een organisatie. Door goed te luisteren en situaties aan te voelen, kom ik snel te weten waar de klant behoefte aan heeft. Ook analytisch en cijfermatig ben ik sterk en help ik graag anderen bij het oplossen van problemen.

Anderen helpen met het bereiken van hun doelen, geeft mij energie en voldoening.

OPLOSSINGSGERICHT

Verschillende organisaties heb ik geholpen met het opzetten van een HR-afdeling, de verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening, verlaging van het ziekteverzuim, het voeren van onderhandelingen met de vakbonden en het behalen van betere financiële resultaten. Ook heb ik organisaties ondersteund bij het analyseren en het benoemen van structurele organisatie vraagstukken en het voorleggen van oplossingsrichtingen.

DESKUNDIGHEID

Ondernemingsraden hebben mij als deskundige van HR onderwerpen ingehuurd voor onder meer advies over functie waardering, arbeidsvoorwaarden, ziekteverzuim beleid en beoordelingssystemen. Als lid van de directie en het management team heb ik veel geleerd over het besturen van een organisatie. Kennis van de rol van toezichthouder/commissaris heb ik opgedaan via de Stichting Quality Boards, die het transparant maken en het bevorderen van de kwaliteit van toezichthouders in Nederland nastreeft.

LOOPBAAN

Na een Schoevers opleiding begon ik als 18-jarige mijn loopbaan als secretaresse. Al gauw voelde ik de drive om mij verder te ontwikkelen. Mijn betrokkenheid bij personeelszaken viel mijn collega’s toen al op. Hun advies om mij op human resource management te richten, heb ik met toewijding opgevolgd. Met relevante HRM- en bedrijfskundige opleidingen en het opdoen van praktijkervaring groeide ik van personeelsfunctionaris door naar de positie van directeur.

VERSCHILLENDE FUNCTIES

Binnen organisaties heb ik leiding gegeven aan verschillende disciplines, waaronder personeelszaken, salarisadministratie, opleidingen, ARBO coördinatie, werving en selectie, facility en projectbureaus. Mijn verantwoordelijkheden betroffen zowel Nederlandse als Europese vestigingen. Daardoor maakte ik kennis met verschillende culturen en de invloed daarvan op het leiden van een organisatie. Als voorzitter van een bedrijfspensioenfonds bouwde ik bovendien veel kennis en ervaring op met pensioenen.

VERANDERINGSTRAJECTEN

Jarenlang werkte ik voor middelgrote en grote organisaties. Soms was er helemaal geen HR aanwezig of was er chaos in het bedrijf door een reorganisatie of fusie. Ik heb dan ook veel veranderingstrajecten geleid. Voor een begeleider ligt daarbij de uitdagende taak om mensen te helpen de verandering te omarmen en effectief te reageren op die verandering. Daarnaast hecht ik bij dit soort processen veel waarde aan het samenwerken met lijnverantwoordelijken en het onderhouden van een goede relatie met de ondernemingsraad en vakbonden.

ZELFSTANDIG ONDERNEMER

Sinds  2016 heb ik mijn expertise samengebracht in Van Duijvenbode HR & Organisatieadvies. Dagelijks adviseer en ondersteun ik kleine en middelgrote bedrijven bij uiteenlopende HR-vraagstukken. Die afwisseling houdt me scherp.

HULP NODIG? Ik ben nieuwsgierig naar uw vraagstuk. Heeft u hulp nodig op het gebied van HR en uw organisatie? Laat het mij weten. Ik ga graag de uitdaging met u aan.

CONTACT

Achterdijk 1, 5328 JL Rossum

06 19 66 55 56

loes@vanduijvenbodehradvies.nl

BTW: 87934334B03

KVK: 81671288

Algemene Voorwaarden

EXPERTISE

HRM

Organisatie ontwikkeling

Toezichthouden

SOCIAL LINKS